01.05.2024

Tenis v Moravskoslezském kraji

Krajská rada seniorů MSK 30. dubna 2024 zorganizovala pod záštitou starosty města Kopřivnice Adama Hanuse 2. ročník krajského tenisového turnaje seniorů na tenisových kurtech města v areálu Tenisového klubu Kopřivnice. Turnaje se zúčastnilo 20 seniorů a seniorek z 10 obcí a měst kraje a ke krásným zážitkům z příjemného dne a prostředí přispělo i sluníčko, které celý den hřálo všechny účastníky turnaje!

V základním kole čtyřhry si tenisté zahráli 4 zápasy na jeden set, pokaždé s jiným, vylosovaným partnerem proti jiným párům. Ti nejúspěšnější (8 hráčů) postoupili do semifinále, kde znovu po losu hráli nově složené dvojice o finále a třetí místo v turnaji.

Turnaj po 5 hodinovém maratonu vyhráli Miroslav Bartoň (Kopřivnice) společně s Tomášem Konečným (Háj ve Slezsku), druzí byli Karel Moškoř (Dobratice) s Janem Mužíkem (Kopřivnice) a na třetím místě se umístili Lumír Karas (Bílovec) s Vladimírem Fusíkem (Bílovec). Nejstarším účastníkem byl Václav Sopík (Řepiště), kterému je 85 let a to se nám z turnaje odhlásil na poslední chvíli 90 letý Oldřich Štverka (Bohumín).

Je vidět, že tenis je sportem, který mohou provozovat i ti nejstarší senioři a všem dokázat, že pohyb je opravdu základem zdravého stárnutí! Všichni účastníci i organizátoři se již těší na 3. ročník v roce 2025.

P.G.

Fotogalerie

1154
1155
1156
1157
1158
1159

rubrika: Nejnovější informace